FÖRBANNAT fiskeäventyr

2015-01-31 // Kategori: Äventyr
För några dagar sedan tog jag mig i kragen och investerade i ett metspö. Och igår kände jag bara att "nu banne mig får det va nog, jag måste ta mig iväg". Problemet var dock bara det att det snöat så innibängen och att få igång gamm-opeln var ju bara att glömma. Så det innebar att jag först och främst var tvungen att skida 3 km (i ständigt uppförslut), med isborren på ryggen och bara det tog ju mer än en timme. Så innan jag ens kommit fram till tjärnen så var jag trött och förbannad. Sen när jag väl kom fram till tjärnen så var det inte världens bästa skär på isborren så jag fick kämpa i flera minuter med att komma mig igenom isen. Och flera decimeter slask låg det under snön. Men jag kom igenom, till slut, satte mig på liggunderlaget och trädde på maggoten. Men tror du att jag ides sitta där nå länge? Nä. Jag hade ju en timmes skidande på vägen tillbaka också. 
 
Jaja. Det blir inte alltid som man tänkt sig. Jag fick mig några timmars motion i alla fall!

köttgryta

2015-01-30 // Kategori: Mat
Igår slängde jag ihop en liten köttgryta på ekologisk (från egna jaktlaget, förstås!) älgkött.
Morötter, lök, broccoli, champinjoner, grytbitar av älg, passerade tomater och några deciliter vatten. 
Lite kryddor på det och så härligt mjuka klyftpotatisar tillsammans med paprika och coctailtomater. En helt underbar middag som avnjöts i min ensamhet. Och jag lyxade lite med en chokladmousse gjord på avokado till efterrätt. Så gott! 
 

SNÖDJUP

2015-01-29 // Kategori: Företaget
Jag skrev nyss ett inlägg på företagets facebooksidaoch berättade om snöläget här i Bodträskån. Var ute och tog en bild på snömätarpinnen vilket visade nästan 89cm. Och enligt väderleksrapporterna så ska det komma ofantligt mycket snö nu de närmsta dagarna. Vi får se hur länge det dröjer innan vi når 100cm-sträcket! :)
 

→ Design: mslfoto.blogg.se